Abilympiáda v Karviné

23.03.2016 17:24

Účast na 3.ročníku Abilympiády v Karviné

 

Naše škola dostala pozvání od paní ředitelky Mgr. Marie Filipcové ze SŠ, ZŠ a MŠ v Karviné-Nové město.

Sestavili jsme 4 členné družstvo - Marie Michálková, Natálie Nováková, Dominik Matta (VIII.B), Tomáš Kožený (IX.B), zaslali přihlášku a dne 22.4. jsme byli účastníky 3.ročníku prvotřídně připravené a zorganizované soutěže ve zručnosti a pracovních dovednostech. Soutěžní disciplíny byly: aranžování květin, zdobení kraslic, studená kuchyně, malování na skle, mechanická montáž, výroba svíček, korálkování, pletení velikonoční pomlázky. My jsme soutěžili ve všech disciplínách, pouze na korálkování a pletení pomlázky jsme si netroufli. Na každou aktivitu jsme měli 30 minut. A jak jsme obstáli? Dá se říci, že jsme se byli velmi úspěšní: Natálie Nováková získala 1.místo v aranžování květin, Dominik Matta se umístil na 1.místě ve zdobení kraslic a Tomáš Kožený vybojoval rovněž 1.místo ve výrobě svíček. Všechny výrobky jsme si na závěr mohli vzít, případně zkonzumovat.

Příjemné byly také doprovodné akce - canisterapie, muzikoterapie, skládání origami nebo ochutnávka včelích produktů a povídání s včelařem.

Nezbývá, než poděkovat pořádající škole za krásně a smysluplně strávené dopoledne, žákům za reprezentaci školy a paní ředitelce za vyslání a zorganizování přepravy do místa konání. Fotodokumentace svědčí o vydařené akci.

Za pedagogický doprovod L.Babjaková, J. Šenekl

Foto zde.

Share |
Zpět