Výlet na Lysou horu s Lesy ČR

19.06.2019 09:50
Výlet na Lysou horu s Lesy ČR
 
Když nám zaměstnanci Lesů ČR  sdělili, že by nám mohli zorganizovat výlet na nejvyšší horu Beskyd, vyvstal pro učitele úkol, kdo z žáků pojede. Třídní učitelé po zvážení vybrali žáky, kteří si to zasloužili a s obtížemi by se tam pěšky vyšplhali. Lesy ČR nám poskytly autobus pro 25 osob a dva velmi zdatné lesníky, kteří nás na vrcholu čekali. Za krásného počasí jsme pohodlně vyjeli na vrchol. Tam jsme se dozvěděli mnoho informací o širokém okolí, obyvatelích beskydských lesů, mohli jsme si prohlédnout lovecké trofeje, vycpané zvířata, stopy , dokonce i fotopast.
Dalekohledy jsme se rozhlédli  na všechny světové strany a v 10,30 hodin nás očekával pracovník meteorologické stanice a povyprávěl nám, co všechno z meteorologických jevů na Lysé hoře měří a sledují. Pak už nezbývalo, než se jít občerstvit do Bezručovy chaty, koupit si pohled nebo turistickou známku a naposledy se pokochat krásným výhledem na Beskydy,
 i vzdálenou Velkou a Malou Fatru na Slovensku.
 A to už nás čekal velmi ochotný pan řidič, který nás nazpátek svezl do údolí Ostravice a mohli jsme si prohlédnout přehradu Šance. 
Velké poděkování patří zaměstnancům Lesů ČR ve Frýdku-Místku, kteří nám umožnili prožít nádherné dopoledne na nejvyšším vrcholu Beskyd. 
 
L.Babjaková, koordinát
 
Share |
Zpět